Hesteforsikring

Uanset om du er professionel hesteavler, eller ridning er din hobby, så er en hest en dyr investering. Med en hesteforsikring passer du godt på din hest og sikrer dig selv økonomisk, hvis uheldet er ude.

Hvad dækker en hesteforsikring?

Som hesteejer er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til din hest. Forsikringen dækker dit ansvar, hvis hesten skader andre personer eller deres ting. Du har mulighed for at supplere hesteansvarsforsikringen med en række andre dækninger, så du sikrer dig selv og din hest endnu bedre.

Ønsker du at udvide din hesteforsikring til også at dække værdien af din hest eller de dyrlægeudgifter, du får i forbindelse med sygdom og ulykke hos hesten, kan du tegne livsforsikring, uanvendelighedsforsikring og sygeforsikring.

Vi tegner hesteforsikring via Dansk Hesteforsikring, der er specialister på området og tilbyder nogle af landets bedste hesteforsikringer – til både heste, ponyer og islandske heste. Her kan du være sikker på at få tæt dialog og personlig rådgivning om dine forsikringer. Og hvis uheldet er ude, er det nemt og overskueligt at få den nødvendige hjælp.

Se produktarket for vores familiedyrsforsikring

Hesteforsikring hos Dansk Hesteforsikring

Du kan forsikre din hest på forskellige måder. Hos Dansk Hesteforsikring har mulighed for at tegne hesteansvarsforsikring, sygeforsikring, uanvendelighedsforsikring og livsforsikring – og dermed sikre dig, at din hest er godt dækket ind. 

  • Ansvarsforsikring: Dækker dit erstatningsansvar over for andre personer og deres ting. Hos Dansk Hesteforsikring er ansvarsforsikringen inkluderet i hestens livsforsikring.

  • Livsforsikring: Hjælper dig, hvis det værst tænkelige sker; at hesten dør eller skal aflives i henhold til dyrevelfærdsloven. Livsforsikringen dækker også ved brand, tyveri, bortkomst og transportulykke.

  • Sygeforsikring: Sikrer dig mod pludselige uforudsete udgifter. Forsikringen hjælper med at betale dyrlægeregningen, hvis din hest bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Forsikringen dækker bl.a. undersøgelse og behandling, røntgen, ultralydsscanning og kolikoperation. I tillæg til basisdækningen har du fri mulighed for at tilføje ekstra dækninger – f.eks. for udleveret medicin, alternativ behandling, tand- og bihulelidelser samt genoptræning og sygebeslag.

  • Foster/føl-forsikring: Hjælper dig, hvis din hoppe kaster, eller føllet dør, inden det er 30 dage gammelt. Forsikringen dækker med 25 % af hoppens livsforsikringssum, dog maks. 10.000 kr.

  • Følforsikring: Dækker på samme måde som en livsforsikring, men tilbydes til en billigere præmie. Forsikringen løber til hesten fylder 2 år, hvorefter den overgår til livsforsikring – forsikringen skal dog tegnes, inden føllet fylder 6 måneder.

  • Rideuanvendelighedsforsikring: Hjælper dig, hvis din hest mister sin anvendelighed som ridehest – dvs. at den efter dyrlægebehandling fortsat ikke kan tåle at blive redet hver dag.

  • Avlsuanvedelighedsforsikring: Sikrer dig erstatning, hvis din hingst bliver kronisk ufrugtbar som følge af en sygdom eller ulykke – eller hingsten pådrager sig en uhelbredelig legemlig skade, der gør den ude af stand til at bedække. Forsikringen kan tegnes på avlshingste, som er kåret i det pågældende avlsforbund og har haft minimum én bedækningssæson.

  • Stutteriforsikring: Stutteriforsikring er til dig som har minimum 7-8 heste forsikret.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en hesteforsikring?

Prisen på en hesteforsikring afhænger af flere faktorer, men vigtigst af alt, hvordan dit forsikringsbehov ser ud, og hvilke dækninger og summer du vælger.

Du kan hurtigt og nemt beregne din pris hos Dansk Hesteforsikring eller bestille et uforpligtende tilbud på forsikring af din hest.

Er det lovpligtigt at forsikre sin hest?

Ja, som hesteejer er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar, hvis hesten forvolder skade på andre personer eller deres ting. 

Du vil typisk have en ansvarsdækning via din indboforsikring, men vil i så fald kun være dækket, hvis hesten udelukkende er til privat brug. Bruger du din hest erhvervsmæssigt, f.eks. til ridestævner og væddeløb, skal du have en særskilt forsikring.

Bor du på et nedlagt landbrug, og har du en landboligforsikring, vil denne typisk også omfatte en hesteansvarsdækning.

Mens hesteansvarsforsikringen er lovpligtig, er det derimod op til dig selv, om du vil tegne livsforsikring, uanvendelighedsforsikring, sygeforsikring eller en fjerde type forsikring til din hest.

Hvilken hesteforsikring skal jeg vælge?

Det er altid individuelt, hvordan man bør forsikre sin hest. Det skyldes, at der er stor forskel på, hvordan en hesteejer bruger hesten. Nogle heste anvendes til avl, mens sportsheste og hyggeheste har helt andre formål – og det er vigtigt at have med i overvejelserne, når man skal sikre sig selv og sin hest.

Uanset hvor meget man passer på sin hest, så er der dog stor risiko for, at den på ét eller andet tidspunkt vil blive ramt af enten sygdom eller skade. Og for de fleste hesteejere giver det tryghed at vide, at der er hjælp at hente fra forsikringsselskabet, hvis det uheldige skulle ske. Derfor vælger de typisk at sygeforsikre hesten. Sygeforsikringen tegnes som tillæg til enten livsforsikring eller føl-forsikring.

Rideuanvendelighedsforsikringen dækker tabet af hestens anvendelighed som ridehest. Det betyder, at hvis man kommer i den uheldige situation, at ens hest pga. kronisk sygdom eller skade ikke længere kan bruges som ridehest, så kan man få erstatning fra forsikringen. 

Dækninger hos Dansk Hesteforsikring:

  • Livsforsikring inkl. ansvarsforsikring

  • Sygeforsikring

  • Foster/føl-forsikring

  • Følforsikring

  • Rideuanvendelighedsforsikring

  • Avlsanvendelighedsforsikring

Du kan tegne forsikring til både hest, pony og islandsk hest.

Hvis du har brug for rådgivning om valg af hesteforsikring, så kontakt os på 63 57 11 22 – her sidder vores specialister fra Dansk Hesteforsikring klar til at hjælpe dig. 

Du kan også bestille et uforpligtende tilbud på en hesteforsikring.

Kan jeg nøjes med at tegne en sygeforsikring til min hest?

Sygeforsikring til din hest tegnes som tillæg til livsforsikring eller føl-forsikring hos Dansk Hesteforsikring – og kan altså ikke tegnes alene. Dertil skal du selvfølgelig sikre dig, at du har en passende ansvarsforsikring, da denne er lovpligtig for alle hesteejere.

Få et forsikringstilbud

Hos Concordia Forsikring er forsikringstilbud altid personlige – og skræddersyet til at matche dine behov. Udfyld formularen og bliv kontaktet af en rådgiver. Så finder vi sammen ud af, hvordan du bliver sikret bedst muligt.